Általános ismertetés

Professzionális szivattyútelepek golfpálya öntözőrendszerek vízellátására

Cégünk 2012-ben kezdte meg a professzionális felhasználók - golfpályák, sportpályák, közterületi öntözőrendszerek - speciális igényeit kielégítő, egyedi szivattyútelepek gyártását és helyszíni üzembe helyezését. Az elmúlt években több, jelentős referenciaértékű telepet építettünk Cipruson, Franciaországban, Marokkóban, de szállítottunk elektromos vezérlőberendezést Mauritiusra is. Részletes, képes referencialistánk itt található.

 

A műhelyünkben előre gyártott szivattyútelepeket kiviteltől függően Grundfos CR, CRN, SP, vagy igény szerint más típusú főüzemi és nyomástartó ún. "jockey" szivattyúkkal szereljük. Minden szivattyú változtatható fordulatszámú, erről a vezérlőszekrénybe épített Grundfos CUE típusú frekvenciaváltós fordulatszámszabályozók gondoskodnak, illetve a vezérlést speciális, az öntözőrendszer igényeinek megfelelően előre programozott Grundfos CU 352 típusú központi vezérlőegység végzi. A szivattyúk szívó- és nyomócsöveit, a közösítő gyűjtócsöveket, valamint a csőkötéseket argon védőgázas hegesztési technológiával, AISI 316-os minőségű korrózióálló acélból, egyedileg gyártjuk. A szivattyúkat, a hozzájuk csatlakozó csöveket, valamint a kiegészítő szerelvényeket közös, galvanizált acél gépalapra előszerelve, vagy részegységenként csomagolva szállítjuk, illetve igény esetén a helyszínen telepítjük és üzembe helyezzük a szivattyútelepet.

 

A szivattyútelepek berendezései:

 

  • A vezérlés alapelve az, hogy a közös nyomócsőben mért nyomás az öntözőrendszer által igényelt pillanatnyi vízszállítástól (térfogatáramtól) függetlenül - annak teljes tartományában - az előre beállított állandó értéken maradjon. Az üzemi nyomás érzékelésére a nyomócsőbe rozsdamentes acél tokozású, analóg nyomástávadót építünk.
  • Minden szivattyú hajtását önálló, Grundfos CUE típusú frekvenciaváltó végzi, amely biztosítja a szivattyú lágy, nyomáslengés mentes be- és kikapcsolását, és a kívánt nyomáson tartását.
  • Grundfos CR, CRN, vagy igény szerint más típusú, függőleges tengelyű, többfokozatú in-line, vagy SP búvárszivattyúk, a telep kialakításától függően 20 tól 800 m³/h összesített vízszállítással és 5 - 16 Bar üzemi nyomással.
  • Kialakítástól függően a szivattyúk szivó- vagy nyomócsövére membránnal záró SOCLA 407B típusú, csendes működésű visszacsapószelep kerül, amely kialakításánál fogva kiválóan megfelel a változó fordulatszámú üzem kívánalmainak.
  • Minden szivattyútelephez a névleges vízszállításához méretezett, PN16-os nyomásfokozatú hidrofortartály csatlakozik.
  • Az elektromos vezérlőberendezést légszűrőkkel ellátott ventilátoros kényszerhűtésű, IP 54 es acél szekrénybe építjük, főkapcsolóval, hibaáram-relével, frekvenciaváltókkal, és az előre programozott Grundfos CU 352 típusú központi egységgel (PLC-vel) együtt, mely háttérvilágítású, színes LCD kijelzőjén folyamatosan informál a rendszer üzemének mindenkori jellemzőiről. A különböző segédberendezések áramellátását is a vezérlőszekrényből biztosítjuk.
  • Igény szerint szivattyútelepeinkhez méretezett, STF vagy ARKAL gyártmányú, automatikus visszamosatású szűrőberendezést, illetve szintén automatikus működésű PH szabályozó - folyékony tápoldat adagoló berendezést is szállítunk.

 

Az általunk gyártott szivattyútelepekre 24 hónap garanciát vállalunk. A garancia feltétele, hogy az első beüzemelésnek a szivattyútelep leszállítását követő két hónapon belül meg kell történnie, valamint, hogy az első beüzemelést a Ganz HYDRO Kft. szakemberei végezzék el.

 

Golf National szivattyútelep terv_1.jpg Venus Rock szivattyútelep terv_1.jpg Bossey szivattyútelep terv_1.jpg