Szivattyútelep referenciák

Franciaország, Bossey - Golf et Country Club de Bossey

Bossey a Genfi tó partján, a francia-svájci határon fekszik. A város felett, a hegyoldalban épült golfpálya öntözését biztosítja ez a szivattyútelep, mely az első "hagyományos" kialakítású telepünk volt. A négy darab függőleges tengelyű, in-line felszíni szivattú a gépházban kialakított szívótérből veszi ki a vizet. Ez a szívótér egy nagy keresztmetszetű, vízszintes csővel közlekedik a gépház mellett fekvő tóval, mely a rendszer víztározójaként szolgál. Minden szivattyú önálló szivócsövön szívja, és egy közös gyűjtőcsóbe továbbítja a vizet, meky szűrés, és vegyszerezés (pH beállítás, folyékony műtrágya adagolása) után jut az öntözőrendszer DN 250-es gerincvezetékébe.

Műszaki adatok:

Főüzemi szivattyúk: 4 db. Grundfos CR64-4 típusú, fúggőleges tengelyű in-line nyomásfokozó szivattyú. Névleges motorteljesítmény (P2): 22 kW szivattyúnként.

Nyomástartó/feltöltő szivattyú: 1 db. Grundfos SP 3A-12 típusú búvárszivattyú, hűtőköpenycsőben elhelyezve.  Névleges motorteljesítmény (P2): 3 kW

A szivattyútelep összteljesítménye: 250 m3/h, 8,50 Bar üzemi nyomáson.


A telep a 2014 áprilisi beüzemelése óta meghibásodás nélkül üzemel.

100_0749.jpg100_0784.jpg

 

Marokkó, Saïdia - Golf des Dunes

A Földközi tenger partján, a marokkói - algériai határ közelében található Saïdia üdülőváros második teljes méretű (18 lyukú) golfpályájának öntözővíz ellátását szolgálja ez a szivattyútelep. Az Atlas hegységből érkező időszakos vízfolyások vizével táplált hatalmas mesterséges tó szolgál víztározóul. A pályaöntözéshez szükséges vízmennyiséget ebből a tározóból veszi ki a szivattyútelep, és DN300-as nyomócsövön továbbítja azt az automatikus öntözőhálózat gerincvezetékébe.

 

 saidia_szivattyutelep_terv.jpg

 

Műszaki adatok:

Főüzemi szivattyúk: 6 db. Grundfos CRN 90-4 típusú, fúggőleges tengelyű in-line nyomásfokozó szivattyú. Névleges motorteljesítmény (P2): 30 kW szivattyúnként.

Nyomástartó/feltöltő szivattyú: 1 db. Grundfos SP 9-13 típusú búvárszivattyú. Névleges motorteljesítmény (P2): 3 kW

A szivattyútelep összteljesítménye: 600 m3/h, 9,00 Bar üzemi nyomáson.

A szivattyútelepet 2016 novemberében szereltük össze, üzemeltük be és adtuk át az üzemeltetőnek.

IMG_4173.JPGIMG_6875.JPG

 

Franciaország, Cagnes-sur-Mer - Hippodrome de la Côte d'Azur

Az eddigi legnagyobb általunk kivitelezett szivattyútelep a Nizza melletti Cagnes sur Mer városában, az Azúr parton, 60 Ha területen fekvő lóversenypálya vízellátását biztosítja. A pályát nyugatról határoló Loup folyóból kivett vízzel a szivattyútelep egyrészről a 900 beállós "boxvárosban" elhelyezett versenylovak ivó- és mosóvizét, másrészről a hatalmas terület nagyobb részén telepített automata öntözőrendszer működéséhez szükséges vízmennyiséget szolgáltatja. Figyelembe véve a versenylovak értékét, valamint a pálya földrajzi helyzetéből adódó -  nyáron nem ritkán 40 C fölötti  - hőmérsékletet, az üzembiztonságnak minden körülmények között 100%-osnak kell lennie.


 

 hippodrome_szivattyutelep_terv.jpg

 

Műszaki adatok:

Főüzemi szivattyúk: 6 db. Grundfos CRN 90-4 típusú, fúggőleges tengelyű in-line nyomásfokozó szivattyú. Névleges motorteljesítmény (P2): 30 kW szivattyúnként.

Nyomástartó/feltöltő szivattyú: 1 db. Grundfos SP 9-13 típusú búvárszivattyú.
Névleges motorteljesítmény (P2): 3 kW

A szivattyútelep összteljesítménye: 800 m3/h, 8,00 Bar üzemi nyomáson.


A telep a 2016 júliusi beüzemelése óta meghibásodás nélkül üzemel.

20160716_205715.jpg